PUČKO OTVORENO UČILIŠTE
DR.JURJA ŽERJAVIĆA ZLATAR

pučko otvoreno učilište pučko otvoreno učilište
 

Događaji koji slijede:
  • Nema događaja u najavi!

Kontakt:

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE DR. JURJA ŽERAVIĆA ZLATAR

49250 ZLATAR

Park hrvatske mladeži 2

Tel.: 049 466 823

Fax: 049 466 703

uciliste.zlatar@hi.htnet.hr

uciliste@poudjzz.hr

Otvoren natječaj za Festival dječje kajkavske popevke 2015.
utorak, 10.02.2015.

Otvoren je natječaj za Festival dječje kajkavske popevke Zlatar 2015. koji se održava u okviru tradicionalne rujanske manifestacije "Dani kajkavske riječi". Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2015., a cjeloviti tekst možete pogledati u nastavku:

 

NATJEČAJ

za sudjelovanje na 44. FESTIVALU DJEČJE KAJKAVSKE POPEVKE,

u okviru programa kulturnih priredbi «Dani kajkavske riječi» u Zlataru

I.

Festival dječje kajkavske popevke organizira se s ciljem poticanja sustavnog glazbenog stvaralaštva i promicanja glazbene kulture među mladima.

II.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju osnovne škole s kajkavskog govornog područja. Autori glazbe mogu biti samo grupe učenika. Na festivalskoj sceni skladbe se najavljuju pod imenom škole. Tekstovi za uglazbljenje su stihovi pjesama prispjelih na natječaj za Zbor malih pjesnika 2014. godine. Tekstove odabire organizator i dostavlja ih školama zajedno s natječajem. Drugi tekstovi se ne uvažavaju. Dozvoljava se promjena teksta radi lakšeg uglazbljenja, ali bez bitnih promjena sadržaja.

III.

Organizatori pretpostavljaju da u školama djeluju grupe glazbeno nadarenih učenika predvođene glazbenim voditeljima koji će uglazbiti tekstove spomenute u točki II. ovog natječaja. Škola jamči za izvornost svojih radova koje šalje na natječaj.

IV.

Na natječaj se mogu poslati najviše dvije skladbe s različitim tekstovima ili isti tekst u dvije varijante.

V.

Skladbe moraju biti pisane u tonalitetu koji odgovara pjevaču (pjevačima) i imati metronomsku oznaku. Skladbe koje se šalju na natječaj moraju biti pisane u 2 primjerka (za glas s tekstom pjesme). Nije uvjet da skladbe budu pisane na računalu. Uz skladbu treba poslati POPUNJENU I ŽIGOM ŠKOLE OVJERENU PRIJAVNICU s podacima o školi i voditelju. Skladbe treba poslati na dolje navedenu adresu organizatora uz naznaku: »Za natječaj – Festival dječje kajkavske popevke»,  NAJKASNIJE DO 31.03.2015.

VI.

U izvođenju skladbi odabranih po Prosudbenoj komisiji mogu nastupati solisti i dueti u jednoglasnim skladbama, a terceti i kvarteti ako je skladba višeglasna. Nastup s više od 4 pjevača nije dozvoljen jer se ne radi o zborskim kompozicijama.

VII.

Pjevače određuju organizator i škole dogovorno. Autore glazbenih aranžmana i instrumentalne sastave određuju organizatori.

VIII.

Skladbe koje se šalju na natječaj ne smiju se nigdje izvoditi (izuzev u školi) prije festivalskog roka.

IX.

Organizator će obavijestiti sve škole čiji su učenici autori glazbe odabranih skladbi, o mjestu i vremenu održavanja pokusa i Festivala. Škole preuzimaju obvezu omogućiti pjevačima i voditelju prisustvovanje pokusima. Izvođenje odabranih skladbi na Festivalu je obvezno.

X.

Organizator će na Festivalu dodijeliti nagrade za najbolju skladbu osnovnoj školi čiji su učenici autori najbolje skladbe te za najbolju interpretaciju. Organizator zadržava pravo dodijeliti i druge nagrade. Odluku o dobitnicima donosi Prosudbena komisija.

XI.

Organizator pridržava isključivo pravo  da putem hrvatske i inozemne radio difuzije i TV mreže prenosi dio ili čitav Festival, kao i da snima javne izvedbe s isključivim i neograničenim pravom iskorištavanja snimke (neograničena radiodifuzija u zemlji i inozemstvu, emitiranje u cjelini ili po pojedinim dijelovima, uključujući emitiranje putem satelita, kabela, interneta, mobilnog telefona i svim drugim načinima rasprostiranja radijskog signala, korištenje on demand sustavom,  emitiranje u radijskim i televizijskim programima, prostorno i vremenski neograničeno), da izdaje notna izdanja i  nosače zvuka te da ista prava može neograničeno dalje osnivati za treće osobe, sve bez posebne naknade autorima.

XII.

Odazivom na ovaj natječaj škole i učenici-autori prihvaćaju sva prava i obveze koje iz njega proizlaze. Pridržavanje natječajnih uvjeta je obvezno.

 

Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar, Park hrvatske mladeži 2, 49250 Zlatar
Naši sponzori:
bregi
Manifestaciju
DANI KAJKAVSKE RIJEČI 2021. podržali su:

GENERALNI POKROVITELJI:
Hrvatski sabor
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Krapinsko zagorska županija

Pokrovitelj priredbi za djecu i mlade:
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

REALIZACIJU PROGRAMA OMOGUĆUJU:AUTOŠKOLA „RALLY“ d.o.o., Zlatar
Foto studio „MARTA“, Zlatar
Cvjećarnica „TRAG PRIRODE“, Zlatar
Vina ŽERJAVIĆ

Medijski pokrovitelji: